×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش رخداد شمال ، سیدعلی ساداتی معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران در گفتگو با خبرنگاران دو حیطه مهم معاونت تربیت بدنی و سلامت را بهداشت و سلامت دانش‌آموزی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را برشمرد و افزود: سعی کردیم در این زمینه، عمده فعالیت‌های ما دانش‌آموز محور، مشارکت محور، مدرسه محور و برنامه محور باشد که همه این موارد بر اساس سند تحول بنیادین شکل گرفته و این سند در این معاونت در حال اجراست.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران، یکی از فعالیت‌های مهم این معاونت را توجه ویژه به دانش‌آموزان مناطق کم برخوردار و محروم و مدارس حاشیه شهر اعلام کرد و گفت: تلاش داریم که در این زمینه فعالیت خوبی داشته باشیم.

ساداتی با بیان اینکه برخی موضوعات در سایر دستگاه‌ها مطرح می‌شود، می‌تواند در آموزش و پرورش اثربخشی داشته باشد؛ یکی از مسائل مورد پیگیری این معاونت را تفاهم با سایر دستگاه‌ها برشمرد و افزود: هماهنگی با سایر دستگاه‌ها و امضا تفاهم‌نامه‌ها در این زمینه کمک بسیار زیادی به ما کرده و نتیجه آن موجب توانمندسازی دانش‌آموز خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه افزایش نقش تربیت بدنی، در ایجاد سلامت و شادابی در دانش‌آموزان نقش موثری دارد، گفت: فعالیت‌های خوبی برای این بخش تعریف شده است و امسال نیز گسترش خواهد یافت.

ساداتی از جمله منابع اعتباری برای خرید تجهیزات ورزشی و بهداشتی مدارس را اعتبارات وزارتخانه که بیشتر به مناطق محروم تعلق می‌گیرد، اعتبار درآمدهای استان و شهرستان، مشارکت مردمی و سایر دستگاه‌های مرتبط برشمرد.

وی با تأکید بر اینکه تمام مدارس باید به صابون مایع و سایر لوازم بهداشتی مجهز باشند، خاطرنشان کرد: هم در پروزه مهر و هم به‌صورت میدانی این امر در حال بررسی است که اگر مدارسی وسائل بهداشتی را در سال تحصیلی نداشته باشند، حتما پیگیری می‌شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران، ابراز امیدواری کرد که  امسال از نظر تجهیزات بهداشتی و ورزشی وضعیت مدارس استان بهتر خواهد شد.

ساداتی با بیان اینکه طرح مبارزه با آلودگی شپش با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی از سال گذشته در حال اجراست، گفت: امسال این طرح زودتر شروع شده تا در شروع سال تحصیلی مبارزه با آن را داشته باشیم.

وی دلیل عمده انتقال این آلودگی را از طریق خانواده به مدرسه دانست و افزود: در مدرسه نیز از طریق همنشینی دانش‌آموزان با هم، از دانش‌آموزی به دانش‌آموز دیگر منتقل می‌شود و امری است که در تمام کشور و دنیا وجود دارد.

معاون سلامت آموزش و پرورش مازندران در رابطه با مبارزه با شپش در مدارس روستایی گفت: در روستاها خانه بهداشت و بهداشت یاران روستایی موظف هستند تا در مدارس دانش‌آموزان را معاینه کرده و شامپو و مواد شوینده رایگان در اختیار دانش‌آموز قرار دهند.

ساداتی در رابطه با مبارزه با شپش در مدارس شهری با اشاره به تعداد ۲۰۰ مربی بهداشت در سراسر استان، گفت: در این زمینه با کمبودهایی مواجه‌ایم و جایی که مربی بهداشت نداریم با هماهنگی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، بهداشت یاران و کارشناسان بهداشت مراکز بهداشت حضور یافته و معاینه و غربال‌گری صورت می‌گیرد و آموزش و درمان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه آلودگی به شپش بیشتر از انکه مسئله جسمی باشد، بیشتر مسئله روحی و روانی است بر آموزش اولیا در این زمینه نیز تأکید کرد.

ساداتی با بیان اینکه طرح تحول سلامت بهداشت دهان و دندان از سال گذشته انجام و تمامی دانش‌آموزان مقطع ابتدایی در قالب این طرح قرار گرفتند، افزود: در سطح کشور جزو سه استان اول هستیم که این طرح اجرا شد و علاوه بر آن تمام دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی که قالب این طرح نبودند، با کمک معاونت علوم پزشکی دانشگاه، دندان آنها مورد معاینه قرار گرفت و درمان شدند.

وی در رابطه با طرح پیشگیری از معلولیت‌ها و غربالگری اختلالات ژنتیگی گفت: این طرح در ۸ شهرستان با یک هزار ۹۰۰ دانش‌آموز اجرا شد و افراد دارای این اختلالات شناسایی شدند و برخورد و معاینات مناسب انجام شد.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران با بیان اینکه ۱۱ هزار دانش‌اموز با عنوان سفیر سلامت در استان هستند، افزود: بهداشت یاران در مدارس ابتدایی بسیار به وضعیت بهداشتی مدارس کمک می‌کنند و از اولیا پزشک و پیراپزشک نیز در مدارس برای انجام معاینات و غربالگری رایگان کمک گرفته شد.

ساداتی با بیان آنکه طرح مقابله با بیماری اچ. آی. وی. از سال گذشته اجرایی شده، گفت: امسال نیز با کمک دانشگاه علوم پزشکی، مقابله و چونگی برخورد، آشنایی و پیشگیری از آن آموزش داده شده چرا که عدم آشنایی می‌تواند موجب آسیب شود.

وی با اشاره به اینکه کارگاه تغذیه سالم مواد غذاییی مجاز و غیرمجاز به همه بوفه ها اعلام و نظارت انجام می‌شود ، افزود: امسال با همکاری معاونت بهداشتی علوم پزشکی، نظارت از سوی این معاونت هم انجام خواهد شد.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false