×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش رخداد شمال؛ زباله همیشه یک معضل و مشکل جدی برای مازندران بوده است، حجم میزان زباله در استان با توجه به زمان حضور مسافران متغیر است، حجم زباله‌های تولیدی مازندران در تابستان و ایام عید به دو برابر وضعیت فعلی که روزانه ۳ هزار تن است، می‌رسد.

در برابر حجم زباله‌های تولیدی مازندران وضعیت شکنندگی محیط زیست استان را هم باید در نظر گرفت، از طرفی عدم تمایل و توان شهرداری‌ها در دفن مناسب زباله یکی از معضلات جدی است که طی این سال‌ها شهرداری‌ها به حریم محیط زیست استان تجاوز کردند.

وضعیت محیط زیست در مازندران به حدی بغرنج شد که استاندار مازندران برای نخستین‌بار در جمع رسانه‌ها اعلام کرد که زباله در استان دپو می‌شود و محیط زیست مازندران حساسیت‌های خویش در این حوزه را تقویت کرده است.

رسانه‌ها به صورت جسته و گریخته و گاهی هم به صورت جدی در ارتباط با بحث ساماندهی زباله به میان می‌آورند یکی از سوالات جدی اهالی رسانه در جمع مدیران استانی و شهرستانی به ویژه اعضای شورای شهر بحث ساماندهی زباله است.

با جست‌وجو در فضای مجازی و رسانه‌ای استان مازندران به وعده‌های عملیاتی نشده زیادی در ارتباط با ساماندهی زباله و احداث زباله سوز در استان مازندران می‌رسیم.

از سال ۹۰ وعده‌های احداث کارخانه زباله‌سوز به صورت جدی‌تر مطرح شده و حتی مدیران در حد معاون استاندار و خود استاندار قول بهره‌برداری دو نیروگاه زباله‌سوز در مازندران که مربوط به نوشهر و چالوس است را به مردم دادند.

بهره‌برداری از کارخانه زباله‌سوز ساری به صورت جدی‌تر در سال ۹۵ به دلیل انتقادهای شدید مردمی در منطقه چهاردانگه ساری به صورت جدی‌تر مطرح شده است.

مهندس امامی مجری طرح کارخانه زباله‌سوز در مازندران با بیان این مطلب که در صورت تامین اعتبار توسط دولت و همکاری شهرداری طی ۶ ماه آینده کارخانه زباله‌سوز ساری را به بهره‌برداری می‌رسد گفت : مجری طرح و سرمایه‌گذار مشکلی در تامین اعتبار نداشته و همیشه توپ اصلی مشکلات در زمین دولت از جانب شهرداری و اعضای شورای شهر بوده و هر وقت که رسانه‌ها تاخیر در اجرای پروژه زباله‌سوز ساری را مطرح می‌کردند با بحث عدم تامین اعتبار از سوی دولت مواجه بودند.

 

امامی گفت : وعده احداث کارخانه‌زباله سوز آخرین قولی بوده که اعضای شورای شهر ساری داده و حتی رسانه‌ای هم شده است، اما حقیقت ماجرا این است که در حال حاضر همچنان متولیان و مجریان طرح با عدم تامین اعتبار از سوی دولت و کم کاری از جانب شهرداری‌ مواجه هستند.

مجری طرح کارخانه زباله‌سوز در مازندران در ارتباط با فعالیت کارخانه‌زباله سوز در استان و همزمانی فعالیت این مجموعه اظهار کرد: مجموعه زباله‌سوز تهران سه سال و ۹ ماه راه‌اندازی شده است و این پروژه همزمان با فعالیت پروژه‌های زباله‌سوز در مازندران آغاز شده بود.

امامی با بیان اینکه قرارداد پروژه کارخانه زباله‌سوز ساری به صورت BOT است، گفت: ۴۰ درصد از عملیات اجرای این پروژه توسط مجموعه ما تامین می‌شود، باید ابنیه توسط شهرداری ساری و اعتبار خرید تجهیزات باید توسط دولت تامین شود.

وی با اعلام اینکه روزانه از ۲۰۰ تن زباله تولیدی تهران برق تولید می‌شود، افزود: این پروژه موفق برای بخش خصوصی است به همین دلیل شهرداری تهران با تامین هزینه نسبت به اجرای این پروژه اقدام کرده است.

مجری پروژه زباله‌سوز مازندران میزان پیشرفت فیزیکی زباله‌سوز نوشهر را هم بیش از ۹۰ درصد اعلام کرد و افزود: همه تلاش ما این است که این مجموعه تا پایان سال ۹۷ به بهره‌برداری برسد.

امامی در ارتباط با تکمیل ساختار پروژه زباله‌سوز در نوشهر افزود: همه اشکالاتی که در این مجموعه وجود داشت را تلاش کردیم که در پروژه زباله‌سوز نوشهر رفع نقص کنیم و نیروگاه زباله‌سوز ساری بسیار مجهزتر است.

وی با اعلام اینکه خروجی نیروگاه زباله‌سوز تهران براساس استانداردهای آمریکا است، گفت: به صورت رندمی محیط زیست بر عملکرد فعالیت کارخانه زباله‌سوز تهران نظارت دارد.

مجری پروزه زباله‌سوز ساری در ارتباط با آخرین وضعیت این کارخانه افزود: برای تامین تجهیزات با پیشرفت ۶۴ درصدی مواجه هستیم، پیشرفت ابنیه ما ۳۶ درصد است و نیروگاه زباله‌سوز ساری در مرحله طراحی است.

وی با اعلام اینکه تنها پسماند زباله‌سوز پسماند خطرناک فلزات سنگین است که پس از بی‌خطرسازی دفن می‌شود، افزود: از ۲۰۰ تن زباله در روز ۱٫۵ درصد باقی می‌ماند.

امامی دلایل تاخیر در اجرای پروژه زباله‌سوز مازندران را عدم تامین اعتبار مناسب، طولانی شدن پروسه دریافت مجوزهای زیست محیطی و در برخی مواقع کم کاری شهرداری‌ها عنوان کرد و افزود: با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده پروژه زباله‌سوز نوشهر تا پایان سال ۹۷ و اگر اعتبارات کارخانه زباله‌سوز ساری به موقع تامین شود حدود ۶ ماه دیگر این پروژه هم قابل بهره‌برداری است.

وی با اعلام اینکه روند ساخت ابنیه توسط شهرداری ساری رضایت‌بخش نیست، گفت: ما همه توان خویش را برای تکمیل این مجموعه در دستور کار داریم به شرطی که اعتبارات اجرای این طرح به موقع انجام شود.

 گزارش میدانی خبرنگار رخداد شمال از محل کارخانه زباله‌سوز و روند امحای زباله از شرکت تی‌تی‌اس تهران.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false