×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳  
true
false

مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران از موافقت دبیرخانه شورای عالی بنادر آزاد با ایجاد منطقه آزاد در سه بندر این استان خبر داد.

به گزارش رخداد شمال؛ به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران ، محمدتقی انزان پور درباره آخرین وضعیت حمل بار در بنادر مازندران ، اظهار داشت: در این زمینه به‌جز بندر امیرآباد که منطقه ویژه اقتصادی بوده در دو بندر نوشهر و فریدون‌کنار ، ترانزیت از شمال دریای خزر به سمت جنوب ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با توجه به مشکلات ارزی ، تقریباً متوقف‌شده است.

وی افزود: در بحث صادرات و واردات در این دو بندر آمار ارائه‌شده رشد چشمگیری را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. در این خصوص طبق اعلام صورت گرفته در صادرات و واردات افزایش ۳۵ درصدی در سال ۹۸ تاکنون شاهد بوده‌ایم.

مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران درباره سرمایه‌گذاری در بنادر استان، تصریح کرد: در بحث حمل‌ونقل سرمایه‌گذاری‌های مناسبی در دو بندر انجام‌شده است.در بندر نوشهر به‌عنوان یک بندر دولتی که زیر نظر مستقیم سازمان بنادر و دریانوردی است با دعوت از سرمایه‌گذاران، امکانات در اختیارشان گذاشته می‌شود. یکی از این موارد توسعه سیلوها در این بندر در فاز دوم بوده که ظرفیت آن‌ها را از ۳۰ هزار تن به ۷۰ هزار تن افزاش می‌دهد.

وی افزود: در این زمینه برنامه ساخت مخازن روغن با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با ظرفیت ۱۱ هزار تن آغازشده است که از این ظرفیت جدید ۵ هزار تن تا یک ماه دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید و مابقی این پروژه هم پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی دارد.

انزان پور ادامه داد: در بندر نوشهر بحث احداث کارخانه چوب خشک‌کنی نیز در دستور کار قرار دارد که این پروژه به‌عنوان یک پروژه اقتصاد مقاومتی مطرح‌شده که با خشک‌کردن چوب در داخل به‌جای خارج از خروج ارز جلوگیری می‌کند.

وی گفت : این کارخانه با تزریق چوب خشک به بازار نسبت به تأمین مواد اولیه صنایع چوب و کاغذ منطقه اقدام میکند و مباحث دیگری هم همچون بازاریابی نیز انجام‌گرفته که توانسته ظرفیت بندر نوشهر را ازلحاظ سطح اشغال ۳۵ درصد افزایش دهد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی مازندران درباره بندر فریدون‌کنار گفت: در بحث بندر فریدون‌کنار به‌واسطه اینکه بندری خصوصی است غالب سرمایه‌گذاری‌ها به‌موجب قراردادی واگذاری ۴۰ ساله است که در سال ۸۷ صورت گرفت و کار در حال انجام است. ظرفیت‌های به وجود آمده در این بندر مطابقه قرارداد منعقدشده به حد نهایی فعلی رسیده و به‌جز ایجاد بسترهای جدید زیرساختی سرمایه‌گذاری جدیدی در دستور کار برای برنامه‌ریزی قرار ندارد.

انزان پور با اشاره به طرح توسعه صنعت گردشگری دریایی در بنادر مازندران ، تصریح کرد: در بندر فریدون‌کنار یک محوطه ۱۵ هکتاری در اختیار اداره کل سازمان بنادر و دریانوردی استان مازندران است که مذاکراتی برای احداث سایت گردشگری دریایی و ورزش‌های آبی در آن انجام‌شده است.

وی افزود: در این باره مجوزهای لازم مقدماتی از سازمان اخذشده و کارها برای تعیین مدل مالی در حال انجام است. این پروسه دو ، سه ماهی طول خواهد کشید تا بعد از مشخص شدن سهم طرفین ، زمین تحویل و کار آغاز شود.

انزان پور در مورد بحث اتصال دو بندر فریدون‌کنار و نوشهر به بندر امیرآباد و ایجاد منطقه آزاد مازندران ، گفت: این موضوع از طریق استانداری دنبال شد و طبق آن قرار است سه لکه بندری به‌عنوان منطقه آزاد مازندران تعیین شوند که این طرح در نهایت نیاز به دریافت موافقت‌نامه سازمان بنادر و دریانوردی دارد.

وی ادامه داد: در پیش‌نویس اولیه طرح بحث فریدون‌کنار ، نوشهر و امیرآباد مطرح شد که در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد مورد موافقت قرار گرفت. حالا اینکه منطقه چه وسعتی داشته و نقاط تعیین شود همه بستگی به طرح مطالعاتی با عنوان منطقه آزاد مازندران دارد که در حال بررسی است. این مطالعات تعیین می‌کند که لکه‌های تعیین‌شده در کجا مصوب خواهد شد تا کار نهایی شود.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false