×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش رخداد شمال ؛ سید محمد جعفری مدیرعامل شرکت غله و مدیریت بازرگانی منطقه ۲ کشور مستقر در مازندران با رد ادعای اتحادیه خبازان مبنی بر اینکه بالا بودن میزان مصرف نمک در نانوایی‌ها به خصوص سنتی پزها ، ناشی از کیفیت پایین آرد توزیعی در این مراکز اعلام کرد می‌گوید: براساس بررسی پژوهشگاه سازمان غله آرد مصرفی در این استان از لحاظ کیفیت در رتبه برتر کشوری قرار دارد.

مدیرعامل شرکت غله و مدیریت بازرگانی منطقه ۲ کشور گفت: سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن گندم در این استان در قالب آرد به مصرف می‌رسد که ۱۰۰ هزار تن گندم تولیدی استان، ۲۰۰ هزار تن از استان گلستان و مابقی نیز از سایر استان‌ها (غرب کشور- کردستان) تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: گندمی که از استان گلستان تامین می‌شود یکی از مرغوبترین گندم در سطح کشور است و با اختلاط سایر گندم‌ها، آرد با کیفیت تولید می‌شود و نان استان نیز در همین تناسب از کیفیت خوبی نسبت به اکثر استان‌های کشور برخوردار است.

مدیرعامل غله منطقه ۲ کشور ارتباط پرفشاری به بالا بودن مصرف نمک از سوی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دبیر شورای سلامت استان مازندران را نیز غیر واقعی می‌داند و مدعی است که میزان مصرف نمک در نانوایی‌ها برای هر قرص نان ۱.۸ گرم است که این استاندارد مصرفی در میانگین کشوری بین ۱.۸ تا سه گرم است.

جعفری حتی مدعی است که میزان مصرف نمک در نان تولیدی در مازندران از میانگین استاندارد کشوری نیز پایین‌تر است و دانشگاه علوم پزشکی به جای گیر دادن به افزایش نمک ، باید جلوی نانوایی‌های آزاد پزی را بگیرد که آرد سفید مصرف می‌کنند و به دلیل پایین بودن فیبر از لحاظ غذایی نیز کیفیت خوبی ندارد.

وی اضافه کرد: حدود ۸۵ درصد از نانوایی‌های مازندران میزان مصرف نمک شأن کمتر از یک درصد برای تولید هر قرص نان است و دانشگاه علوم پزشکی مازندران فرایند را برای کاهش استفاده نمک در سایر نانوایی‌ها نیز فراهم کند.

وی البته بخشی از بی کیفیتی نان را عمل آوری نامناسب خمیر به دلیل کم شدن تعداد کارگران نانوایی‌ها با ورود آزادپزها می‌داند که با ایجاد رقابت شدید ، نانوایی‌ها را از صرفه اقتصادی سابق خارج کردند.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false