×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش رخداد شمال ؛ نیروگاه برق مقیاس کوچک بابکان آمل با توان تولید هفت مگاوات انرژی برق با سرمایه بخش خصوصی به صورت رسمی افتتاح و وارد مدار برق استان مازندران شد.

این نیروگاه با هزینه ۴۰۰ میلیارد ریال و توسط بخش خصوصی در منطقه بابکان شهرستان آمل و در مدت یک سال ساخته شد.

نیروگاه بابکان برخلاف ژنراتورهای دیزلی از سوخت گاز طبیعی استفاده می کند و کاملا به صورت دوست دار محیط زیست احداث شده است .

نیروگاه هفت مگاواتی بابکان دارای ۲ دستگاه ژنراتور گازسوز ۲مگاواتی و ۲ دستگاه ژنراتور گاز سوز یک ونیم مگاواتی است که از طریق ۲ دستگاه ترانسفورماتور ۲ و نیم مگاواتی و ۲ دستگاه ۲ مگاوات آمپر ساعتی انرژی برق تولیدی را به مدار وارد می کند.

از ویژگی‌های این نیروگاه مقیاس کوچک می توان به افزایش پایداری شبکه و تامین برق مستمر منطقه ، تقویت پدافند غیر عامل و جبران ضعف ولتاژ و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۹ نفر اشاره کرد.

با ورورد این نیروگاه بخش خصوصی به مدار تولید برق استان مازندران ، توان تولیدی برق مقیاس کوچک استان به حدود ۲۲۰ مگاوات در ساعت رسیده است.

سرمایه گذاری مطمئن دربخش تولید انرژی

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان در آیین افتتاح این پروژه بخش تولید برق در مقیاس کوچک را سرمایه گذاری مطمئن با سود بالا توصیف کرد که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته با ورود جدی بخش خصوصی مواجه است .

حسین افضلی درآمد حاصل از تولید و فروش انرژی را برای بخش خصوصی ماهیانه حدود ۱۳۰ میلیون ریال به ازای هر مگاوات اعلام کرد و افزود: به طور میانگین در کمتر از سه سال معمولا این نیروگاه ها علاوه بر تامین هزینه های احداث به سودآوری می رسند.

وی همچنین گفت: در حال حاضر ۲ نیروگاه دیگر در چمستان نور و گرگان با مجموع ۵۰مگاوات انرژی برق در ساعت توسط بخش خصوصی در حال ساخت است که تا پایان سال وارد مدار خواهد شد.

وی هزینه این ۲ نیروگاه را جمعا ۴۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: با ورود این ۲ نیروگاه بر استمرار انرژی در ساعات پیک مصرف همچون روزهای گرم تابستان را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید برق از ۳۳مگاوات سال ۵۷ امروز به افزایش ۴۵برابری رسیده است، بیان داشت: در حال حاضر ۱۴۳مگاوات برق استان مازندران توسط بخش خصوصی و از طریق نیروگاه مقیاس کوچک تولید می شود.

افضلی ادامه داد: برای تامین انرژی در استان و در پیک مصرف به احداث نیروگاه های تولید پراکنده که همان نیروگاه مقیاس کوچک است نیاز داریم.

وی توضیح داد: با توجه به اهمیت رعایت مقولات زیست محیطی و از طرفی حفظ زمین های کشاورزی و منابع طبیعی، تولید برق و مصرف آن در محل در قالب نیروگاه های کوچک بهترین گزینه است.

رویکرد زیست محیطی دولت تدبیر و امید در تولید انرژی پاک برق در استان های شمالی به نیروگاه های مقیاس کوچک سوق پیدا کرده است ، بطوری که براساس مطالعات انجام شده تا سال ۱۴۰۳برای تامین یکهزار مگاوات برق ۴۰ نیروگاه ۲۵ مگاواتی باید در این استان ها ایجاد شود.

حفظ زمین های طبیعی و کشاورزی ، کاهش مصرف گاز برای چرخاندن ژنراتورها درحد نیاز به گاز خانگی، تولید و مصرف در محل و نیاز به سرمایه گذاری اندک از مزیت های نیروگاه های مقیاس کوچک است که سبب افزایش استقبال سرمایه گذاران بخش خصوصی داخلی و خارجی در استان های شمالی شد.

براساس تعریف ، مجموعه­ ای از دستگاه­ها یا تاسیسات تولید برق را که اتصال آن به شبکه توزیع محلی از نظر فنی امکان­پذیر بوده و ظرفیت عملی تولید آن در محل اتصال به شبکه توزیع از ۲۵ مگاوات بیشتر نباشد ، مولد مقیاس کوچک می ­نامند.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false