×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش رخداد شمال، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر امروز در اجلاسیه سراسری خانه‌های مطبوعات و رسانه‌های کشور اظهار کرد: در فضای رسانه‌ای کشور باید چشم‌اندازی ترسیم کنیم که مصرف رسانه‌ای آن چگونه است تا براساس آن رویکرد رسانه‌ای را انتخاب کنیم‌.

وی افزود: براساس پیمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۴ نگرش‌های ایرانیان بررسی شد و در سال ۹۵ جمع‌بندی که انجام شد در مصرف رسانه‌ای تلویزیون ۱۹۴ دقیقه بوده که بالاترین استان کرمان با ۲۵۶ دقیقه مصرف بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در شبکه‌های ماهواره‌ای ۴۸ دقیقه مصرف رسانه‌ای را شاهد بودیم که استان کردستان با ۱۱۶ دقیقه و خراسان جنوبی هشت دقیقه بوده است‌، افزود: در اینترنت میانگین مصرف کشور ۱۶۹ دقیقه بود که بالاترین آن هرمزگان بوده است.

این مسؤول بیان کرد: روزنامه و مجلات کاغذی و اینترنتی میانگین کشوری ۲۷.۸ دقیقه است که بیشترین آن تهران با ۴۴ دقیقه و البرز با ۴۳ دقیقه است.

صالحی افزود: استان‌های کمتر مصرف‌کننده حدود ۱۱ دقیقه است و مسیر تلویزیون، شبکه‌های ماهواره‌ای و اینترنت رو به تزاید است.

وی با بیان اینکه طبق پیمایشی که در شهریورماه در تهران برای بالاترین مصرف مطبوعاتی انجام شد نشان داده شد ۵۸.۶ درصد مردم به روزنامه و مجله علاقه ندارند و ۴۱ درصد خواهان روزنامه و مجله هستند، ادامه داد: در استان تهران ۴۹.۶ درصد مردان و ۳۲.۸ درصد زنان علاقه‌مند به خواندن روزنامه و مجله هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: رده‌های سنی ۱۸ تا ۲۹ سال معادل ۳۰ درصد خواهان خواندن مطبوعات نیستند و ۴۵ سال به بالا معادل ۴۶.۷ درصد تمایل به خواندن مطبوعات دارند.

این مسؤول بیان کرد: دهه پنجم انقلاب باید مسیر رسانه‌ای کشور را بر اساس سلایق جامعه و براساس آخرین متدهای علمی باشد.

صالحی ادامه داد: برای رسانه‌ها رقبای جدی در اطلاعات، خبر، پرکردن اوقات فراغت و آگهی‌ها به‌وجود آمده است که هم ارزان‌تر و هم در دسترسی آسان‌تر قرار دارد.

وی با بیان اینکه سرعت زیاد اطلاعات از مزایای رسانه‌ های کلاسیک است که به همین اندازه می‌تواند خطرناک باشد، گفت: رسانه‌های کلاسیک می‌تواند اعتمادآفرین باشد و تحلیل از مواردی است که رسانه‌های کلاسیک را از سنتی جدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اکتشاف سوژه‌های خاص از مزایای رسانه‌های کلاسیک است که سوژه‌های جذاب را کشف کنند و به آن عمق ببخشند ادامه داد: خانه مطبوعات فرصتی برای تهدیدزدایی از رسانه‌های کلاسیک است.

این مسؤول تصریح کرد: رسانه‌ها با تمام اجزا باید از بقای خود دفاع کنند و از خبرنگار تا سردبیر و مدیر مسؤول باید تلاش کنند.

صالحی با اشاره به اینکه نهاد خانه مطبوعات یک نهاد به هم پیوسته است که تمام اجزا از مدیر مسؤول تا خبرنگار در آن حضور دارند ادامه داد: رویکرد رسانه‌ای و چشم‌انداز آینده باید صیانت از رسانه‌های کلاسیک با هدف عمق و نگاه ژرف به اطلاعات، اخبار و تحلیل باشد.

وی افزود: وزارت ارشاد باید نگاه تصدی گرایانه خود را کاهش داده و همزمان خانه مطبوعات نگاه ستادی خود را کاهش و بیشتر جنبه اجرایی و عملیاتی داشته باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حمایت‌های ارشاد شامل آموزش، دفاع از حقوق رسانه‌ها و افزایش درآمدهای پایدار است گفت: کار قانون مطبوعات در دولت به اتمام رسیده و به‌زودی به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

این مسؤول اظهار کرد: رسانه‌‌هایی که براساس قانون جدید مجوز انتشار اخذ می‌کنند تا سه سال نمی‌توانند از یارانه بهره مند شوند و سختگیری‌های بیشتری برای صدور مجوز انجام می‌شود.

صالحی گفت: با همکاری و هماهنگی رئیس سازمان برنامه بودجه یارانه بیشتری نسبت به شش ماهه اول سال در اختیار وزارت ارشاد قرار می‌گیرد.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false