false
به گزارش رخداد شمال ؛ الهیار ولی زاده مدیر عامل اتحادیه دامداری استان مازندران در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب که طی سه سال گذشته تا کنون گزارشی از شیوع بیماری واگیردار مشترک بین انسان و دام در این خطه شمالی نشده است گفت : دامپزشکی مازندران در شرایط سخت فعالیت دامداری سنتی همواره پای کار است و با اجرای طرح های واکسیناسیون انواع بیماری های مشترک انسان و دام را تحت کنترل قرار می دهد.
وی با بیان این که طبق اظهارات صاحبان دامداری های مازندران تاکنون گزارشی از بیماری های دامی نشده است، بیان کرد: معتقدم باتوجه به آمادگی دائمی دامپزشکی شهرستان ها ، هرگونه بروز بیماری دامی نشانه سهل انگاری دامدار است ، چرا که اجرای واکسیناسیون طبق برنامه عملیاتی میشود.
مدیر عامل اتحادیه دامداری مازندران به برخی از مشکلات دامداری به خصوص دامداری سنتی اشاره کرد و گفت: درحالی که کشاورزان این خطه شمالی نقش مهمی در تامین گوشت و انواع لبنیات کشور به خصوص استان تهران را دارند، اما از مزایای آن بهره مند نمی شوند.
ولی زاده تصریح کرد: توقع داریم اگر مازندران استان معین و نقش محوری را در تامین مرغ، گوشت و لبنیات پایتخت کشور دارد، نهاده های دامی و دیگر مزیت های دامپروری نیز به دامداران این استان برسد.
وی با ذکر این نکته که سهمیه نهاده های دامی به خصوص سبوس یارانه ای برای دامداران مازندران بسیار کم است، تصریح کرد: گندم مرغوب مازندران در حالی برای تبدیل به آرد از استان خارج می شود که سبوس آن وارد استان نمی شود.
ولی زاده با اشاره به این نکته که سهمیه ۲ هزارو ۵۰۰ تا سه هزار تن سبوس برای دامداری مازندران بسیار کم است، بیان داشت: یکی دیگر از مشکلات این است که دامداران استان با تصمیم نادرست دست اندرکاران باید هر کیلو سبوس یارانه ای را هشت هزار ریال بیشتر بخرند. هزینه حمل و نقل سبوس یارانه ای کشور که از بنادر مازندران وارد می شود و دامداران دیگر استان باید این هزینه را تا مقصد متقبل شوند، مشمول دامداران مازندران نیز می شود. موضوعی که مورد اعتراض دامداران استان شده است.
وی به مشکلات کمبود علوفه در مازندران نیز اشاره کرد و توضیح داد: طی ۲ دهه اخیر تمام مراتع قشلاقی استان که فقط کاربری مرتعی داشتند و حتی شخم عمیق در آن ممنوع بود از سوی شوراهای اسلامی و دهیاران روستاها با هدف ایجاد درآمد بیشتر تغییر کاربری پیدا کرده است.
ولی زاده گفت: بسیاری از زمین های شیب دار و زمین های شور در مازندران وجود دارد که می تواند به کشت علوفه اختصاص یابد و دولت با تعریف بسته های حمایتی در استفاده از زمین های ملی استان می تواند مشکلات دامداران را در کبمود علوفه رفع کند.
رییس اتحادیه دامداران مازندران در باره پلاک کوبی دام گفت که کیفیت نامرغوب پلاک و استقبال ضعیف سبب شد تا امروز ۶۰ درصد دام پلاک کوبی شوند. البته تا ۹۰ درصد دام در دامداری های صنعتی پلاک کوبی شدند.
false
true
true
true