×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۱۷ آذر - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش رخداد شمال ؛ تور رسانه ای به مناسبت هفته دامپزشکی باحضور دکتر حمزه آقاپور کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان مازندران،دکتر سلامی معاون توسعه، برنامه ریزی و منابع انسانی دامپزشکی مازندران،دکتر کبیری رئیس دامپزشکی شهرستان ساری و جمعی از اصحاب رسانه در صنایع غذایی “هپی نس” واقع در شهرک صنعتی ساری برگزار شد.

دکتر حمزه آقاپور کاظمی مدیر کل دامپزشکی استان مازندران به خبرنگاران گفت : این واحد صنعتی از شرکت‌هایی است که کد IR دارند؛ در سامانه‌هایی که سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی (HACCP) در آنها اجرا می‌شود، یک تشدید نظارت ویژه‌ای را ایجاد می‌کند که بتواند مجوزهای صادراتی را در آن بگیرند.

وی با بیان اینکه بحث سلامت مواد اولیه و محصول نهایی شوخی‌بردار نیست، از نظارت کارشناس فنی و استقرار مداوم آنها در شرکت گفت و توضیح داد که حتی اگر مواد پروتئینی سالم باشد ولی ادویه آن آلوده باشد این آلودگی میکروبی مشخص است و به همین دلیل نظارت بر عملکرد واحدهای مواد غذایی حائز اهمیت است.
مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به اینکه نواقص ممکن است عمده، بحرانی و یا مهم باشد، تصریح کرد: نواقص عمده تا هشت مورد، نواقص مهم تا سه مورد و نواقص بحرانی حتی یک مورد آن هم باید بلافاصله رفع شود تا منجر به تعطیلی خطوط تولید نشود.

آقاپور کاظمی با بیان این مطلب که، در نیمه نخست امسال، ۲ مورد توقف خطوط تولید را به دلیل نواقص مهم و بحرانی داشتیم و ۱۵ مورد نیز تذکر کتبی داده شد گفت: ورودی و خروجی زنجیره با نظارت همراه است و اگر احیاناً گزارشاتی از تخلف مسئول فنی داشته باشیم حتماً به هیات صنفی گزارش می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با اشاره به اینکه در نیمه نخست امسال حدود ۷ درصد تحقق واکسیناسیون دام را از طریق اردوهای جهادی در استان داشتیم، آن را به نسبت تمام طول سال گذشته که نزدیک به ۹ درصد تحقق واکسیناسیون بوده است ، قابل توجه دانست و گفت ؛ اگر چه به لحاظ نیروی انسانی و لجستیکی شرایط خوبی را در سازمان دامپزشکی نداریم و نیازمند یک حمایت ویژه از طریق وزارت جهاد کشاورزی و نهاد ریاست جمهوری است تا دستگاهی که متولی امنیت غذایی است، با تمام توان و قدرت کار را به جلو ببرد اما وظایف محوله را با مدیریت صحیح انجام می‌دهیم.

آقا پور کاظمی؛با اشاره به واکسیناسیون دام‌های عشایری از طریق اردوهای جهادی دامپزشکی در زمان‌های تعیین‌شده، بیان کرد: دام‌های عشایری مشابه بمب بیولوژیکی هستند نه به این معنا که ضرر دارند بلکه به این معنا که اگر مدیریت بیماری در این گله‌های کوچ‌رو اتفاق نیفتد قطعاً خسارت‌های خیلی زیادی را می‌توانیم داشته باشیم.

وی ادامه داد: با مدیریت صحیح، حدود ۶۸ درصد کاهش وقوع بیماری‌های دام و طیور و آبزیان را در سطح استان داشتیم که البته این، منهای بیماری هاری است گرچه در این زمینه نیز اقداماتی انجام شد اما نیازمند همکاری سایر ارگان‌ها برای مدیریت کامل آن هستیم تا شاهد حوادث ناگواری نباشیم و در حوزه نهاده‌ها با توجه به تشدید نظارت‌ها در سه بندر اصلی مازندران از ورود نهاده‌های فاقد شرایط در استان جلوگیری شد و همه آنها به مبدأ اصلی مرجوع شد و اجازه تخلیه داده نشد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان این مطلب که در حوزه طیور نیز انجام واکسیناسیون‌های طیور بومی با پوشش صد درصدی انجام و همچنین پایش بیماری در مناطقی که احساس می‌کردیم پُر خطر باشند نیز اجرا شد و حتی واکسیناسیون طیور خانه به خانه صورت گرفت گفت: یکی از اقدامات قابل توجه در حوزه آبزیان را در محور هراز عنوان و تصریح کرد که با حضور به موقع همکاران دامپزشکی تمامی محموله‌های ماهی که فاقد شرایط بود با دستور مقام قضایی از چرخه مصرف انسانی حذف شد و حدود دو هفته کارشناسان دامپزشکی در منطقه حاضر بودند تا کاملا پاکسازی موارد آلوده صورت بگیرد و حتی رصد واحدهای آبزی‌پروری در پایین‌دست اگرچه ریسک پایینی داشت اما آن هم پایش شد تا مشکلی پیش نیاید.

در این بازدید خبرنگاران از بخش‌های مختلف مجموعه‌ مواد غذایی معتبر کشور که تولیدکننده محصولات سوخاری و تن ماهی در نوع های مختلف ازجمله ناگت مرغ و میگو و دیگر محصولات سوخاری و تن ماهی است، بازدید و در جریان مراحل مختلف تولید محصولات آن قرار گرفتند.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false