×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش رخداد شمال ، براساس تفاهم‌نامه دفتر آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش با موسسه دانش بنیان رده‌بندی ایرانیان، تمامی هنرجویان ۱۲ هنرستان علوم و فنون دریایی کشور تحت بررسی‌های علمی این موسسه قرار خواهند گرفت تا با استانداردهای بین المللی منطق شوند.

بر اساس تفاهم نامه استانداردسازی، توانمندسازی و ارتقای سطح کیفیت آموزشی و تخصصی هنرستان‌های علوم و فنون دریایی در دستور کار قرار می‌گیرد و موسسه رده‌بندی ایرانیان به اجرا و پیاده‌سازی سیستم مدیریت کیفیت مطابق استاندارد ‘ایزو ۹۰۰۱’ می‌پردازد.

گفتنی است، ایزو ۹۰۰۱ استانداردی بین المللی است که الزامات مورد نیاز برای ‘سیستم مدیریت کیفیت'(QMS) یک سازمان ارائه می کند. این قسمتی از خانواده ی استاندارد های منتشر شده توسط ‘سازمان بین المللی استاندارد سازی’ (ISO) است که اغلب به نام سری ایزو ۹۰۰۰ یا خانواده ایزو ۹۰۰۰ اشاره می شود.

استان مازندران با دارا بودن یک هنرستان علوم و فنون دریایی در محمودآباد به عنوان نخستین استان در امضای این تفاهم‌نامه انتخاب شد .

معاون توسعه و تجهیز دفتر آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش در نشست انعقاد این تفاهم‌نامه در ساری گفت: حدود ۳ هزار هنرجو در ۱۲ هنرستان علوم و فنون دریایی در هفت استان ساحلی کشور مشغول به تحصیل هستند که اصلی‌ترین اقدام دفتر آموزش‌های فنی و حرفه ای برای این هنرستان ها بحث کیفی‌سازی آنان است.

محمد علی علینژاد با بیان اینکه این پروژه ملی در سه فاز صورت می‌گیرد، افزود: در مرحله نخست پیاده‌سازی سیستم استاندارد در راستای تفاهم‌نامه توسط موسسه رده‌بندی ایرانیان صورت می‌گیرد، در مرحله دوم ما موظف هستیم تجهیزات هنرستانی را به‌روز کنیم و در مرحله سوم بر عهده استان‌ها است که فضای استاندارد لازم برای مراکز دریایی را فراهم سازند.

وی با بیان اینکه این کیفی‌سازی براساس استانداردهای ایزو انجام می‌گیرد، تصریح کرد: ناوبری، مکانیک موتورهای دریایی و الکترونیک و مخابرات دریایی سه رشته‌ای است که در هنرستان‌های علوم و فنون دریایی کشور ارائه می‌شود.

به گفته او براساس این تفاهم‌نامه موسسه رده بندی ایرانیان استانداردهای لازم در زمینه‌های محتوا، تجهیزات و نیروی انسانی را احصا کرده و به ما اعلام می‌کنند.

معاون توسعه و تجهیز دفتر آموزش‌های فنی وحرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش، مازندران را نخستین استان منتخب و پایلوت برای اجرای این تفاهم‌نامه عنوان کرد و ادامه داد: آموزش‌های مرتبط در این زمینه از تابستان امسال در هنرستان علوم و فنون دریایی محمودآباد آغاز شده و در مرحله بعد ۴ هنرستان استان هرمزگان تحت پوشش این پروژه ملی قرار می گیرند.

علینژاد به بحث اشتغال هنرجویان هنرستان‌های علوم و فنون دریایی اشاره کرده و ابراز کرد: فارغ التحصیلان این هنرستان ها می توانند در شناورهای زیر ۵۰۰ تن کار کنند که اغلب جذب این شناورها می شوند و مشغول به کار هستند و با اجرای این تفاهمنامه هنرجویان ما می‌توانند در هر جای دنیا بدون هیچ آزمون ورودی بر روی این شناورها مشغول کار شوند.

مدیر عامل موسسه دانش‌بنیان رده‌بندی ایرانیان نیز در این نشست گفت: در تمامی کشورهای جهان، وظیفه استانداردسازی فعالیت‌های مرتبط با دریا را سازمان‌های تخصصی دریایی برعهده دارند تا سیستم، ساختار و عملکرد هنرستان‌های دریایی به گونه‌ای طراحی و برنامه‌ریزی شود که با استانداردهای لازم منطبق باشد.

حسن رضا صفری افزود: در عرصه‌های دریایی علاوه بر گواهی داخلی مرسوم یک کشور باید استانداردهای دریایی بین المللی نیز در سیستم آموزشی پیاده شود و براین اساس ما محتوا و فعالیت علمی هنرجویان در هنرستان ها را تحت نظر گرفته و با ارائه آموزش های لازم، آنها را با استانداردهای بین‌المللی منطق می سازیم و پس از این کار گواهینامه شایستگی به هنرجویان داده می‌شود که براساس آن می‌توانند در هر جای دنیا وارد بازار کار شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران نیز در این نشست با اشاره به توانمندی‌های هنرجویان مازندرانی در زمینه علوم و فنون دریایی گفت: هنرستان شهید کلانتری محمودآباد در سال ۱۳۷۳ تأسیس شده که در زمینه علوم دریایی دارای دو رشته ناوبری و مکانیک موتورهای دریایی است و در این دو رشته ۱۳۹ هنرجو مشغول تحصیل هستند که تحت پوشش این طرح ملی قرار می‌گیرند.

عسکری نیکزاد با بیان اینکه مازندران جزو استان‌هایی است که مرز دریایی وسیعی دارد، افزود: این تفاهم‌نامه اتفاق بسیار خوبی است که امیدواریم در راستای عملیاتی‌شدن آن گام‌های مهمی برداشته شده و تنها در حد امضای تفاهم‌نامه نباشد.

براساس این تفاهم‌نامه استانداردهای خوبی پیاده‌سازی می‌شود که می تواند در ورود هنرجویان به محیط کار تأثیر فراوانی داشته باشد.

وی استان مازندران را دارای پتانسیل‌های لازم جهت گسترش مراکز علوم و فنون دریایی دانسته و تصریح کرد: می‌توانیم در سه منطقه شرق، مرکز و غرب مازندران مراکز علوم و فنون دریایی جدیدی راه‌اندازی کنیم که این نیازمند همراهی و مشارکت دیگر نهادها است.

false
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false